BUDIMO ZAJEDNO

 

 

 

 

PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

Kratak opis projekta: Osnovna svrha ovog projekta, odnosno izvaninstitucionalne podrške, je osigurati korisnicima da što duže žive i napreduju u svojim zajednicama umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u instituciju. No, važno je da pristup bude individualiziran i u skladu s potrebama korisnika. S obzirom na opseg i kompleksnost ovog projekta kao i veliki broj korisnika s naglaskom na korisnike iz ruralnih područja nekolicina braniteljskih udruga usuglasila se kako je od velike važnosti osigurati dostupnost usluge korisnicima koji dolaze iz različitih područja. Zato se ovaj projekt "Budimo zajedno" odnosi na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Varaždinsku županiju i Zagrebačku županiju.

Projekt će se provoditi kroz dva segmenta kojima će se obuhvatiti svi vidovi potpore korisnicima i to na sljedeći način:

1. Pružanje usluga u kući prilikom obavljanja svakodnevnih životnih aktivnosti (odnosi se na zapošljavanje 6 osobnih pomoćnika/ica i 3 gerontodomaćina/ice).

2. Pružanje usluga zdravstvene skrbi (odnosi se na zapošljavanje medicinske sestre).
U svrhu unaprjeđenja kvalitete života naših korisnika i njihovog prijevoza udruga će nabaviti službeno vozilo.

Cilj projekta

Cilj projekta: „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija) je pružiti izvaninstitucionalnu uslugu pomoći u kući, namijenjenu hrvatskim braniteljima koji su zbog narušenog zdravlja, slabijeg ekonomskog statusa, samačkog života ili drugih otegotnih okolnosti suočeni s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i društvenom isključenošću.

Očekivani rezultati projekta

Kroz pružanje usluga pomoći u kući prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti na područjima Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Zagrebačke županije očekujemo povećanu socijalnu uključenost i kvalitetu življenja za 50 hrvatskih branitelja. Našim korisnicima omogućit ćemo pružanje medicinske pomoći koja se može pružiti u domu korisnika, a za što će se pobrinuti kvalificirana medicinska sestra.

 

Marketing plan projekta „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija)“ - LINK 

PARTNERI U PROJEKTU

BUDIMO ZAJEDNO
Prosinac 01, 2020

Mjera sigurnosti i zaštite zdravlja u okolnostima rizika od zaraze za zaposlenike projekta BUDIMO ZAJEDNO - UP.02.2.2.10.0032

Zaposlenici projekta Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija) svaki dan prije odlaska na posao moraju mjeriti temperaturu. U slučaju da je tjelesna temperatura iznad normalne razine od oko 37°C zaposlenik je obvezan ostati kod kuće i obavijestiti voditelja projekta.

Svi zaposlenici obavezno moraju nositi maske pri obavljanju poslova, kao i korisnik kod kojega se obavljaju poslovi.

Korisnik i osobni asistent ne smiju provoditi vrijeme u istoj prostoriji dok se obavljaju poslovi čišćenja i sl.

Kod prijevoza korisnika vozač je obvezan nositi masku kao i korisnik, također korisnik je obvezan sjediti u stražnjem dijelu automobila iza suvozačkog mjesta.

Do 21. prosinca 2020. godine posjete korisnicima koji spadaju pod rizičnu skupinu neće se obavljati, kako ne bi ugrozili njihovo zdravlje.

 

BUDIMO ZAJEDNO
Studeni 02, 2020

ČETVRTI SASTANAK USPD I PARTNERA NA PROJEKTU BUDIMO ZAJENDO

U poslovnom prostoru USPD RH  02. studenog održan je četvrti sastanak Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO -  UP.02.2.2.10.0032. Partnerskom sastanku nazočili su: Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi", Udruga veterana specijalne jedinice policije "Alfa" Zagreb, Udruga RAST, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruga specijalne jedinice policije "Roda" i Udruga specijalne policije "Omege". .Svi nazočni izviješteni su  o dosad provedenim aktivnostima te dinamici provedbe projekta, a raspravljalo se i o budućnosti projekta kako bi sve zadaće bile što bolje izvršene.

BUDIMO ZAJEDNO
Rujan 14, 2020

TREĆI SASTANAK USPD I PARTNERA NA PROJEKTU BUDIMO ZAJENDO

14. rujna 2020. godine u našem poslovnom prostoru proveden je treći  sastanak Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0032. Sastanku su sudjelovali predstavnici: Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi", Udruge veterana specijalne jedinice policije "Alfa" Zagreb, Udruge RAST, Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, Udruge specijalne jedinice policije "Roda" i Udruge specijalne policije "Omege". Razgovaralo se  o dinamici provedbe projekta, budućim planovima na projektu i dijelila su se međusobna iskustva partnera.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.