BUDIMO ZAJEDNO

 

 

 

 

PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

Kratak opis projekta: Osnovna svrha ovog projekta, odnosno izvaninstitucionalne podrške, je osigurati korisnicima da što duže žive i napreduju u svojim zajednicama umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u instituciju. No, važno je da pristup bude individualiziran i u skladu s potrebama korisnika. S obzirom na opseg i kompleksnost ovog projekta kao i veliki broj korisnika s naglaskom na korisnike iz ruralnih područja nekolicina braniteljskih udruga usuglasila se kako je od velike važnosti osigurati dostupnost usluge korisnicima koji dolaze iz različitih područja. Zato se ovaj projekt "Budimo zajedno" odnosi na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Varaždinsku županiju i Zagrebačku županiju.

Projekt će se provoditi kroz dva segmenta kojima će se obuhvatiti svi vidovi potpore korisnicima i to na sljedeći način:

1. Pružanje usluga u kući prilikom obavljanja svakodnevnih životnih aktivnosti (odnosi se na zapošljavanje 6 osobnih pomoćnika/ica i 3 gerontodomaćina/ice).

2. Pružanje usluga zdravstvene skrbi (odnosi se na zapošljavanje medicinske sestre).
U svrhu unaprjeđenja kvalitete života naših korisnika i njihovog prijevoza udruga će nabaviti službeno vozilo.

Cilj projekta

Cilj projekta: „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija) je pružiti izvaninstitucionalnu uslugu pomoći u kući, namijenjenu hrvatskim braniteljima koji su zbog narušenog zdravlja, slabijeg ekonomskog statusa, samačkog života ili drugih otegotnih okolnosti suočeni s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i društvenom isključenošću.

Očekivani rezultati projekta

Kroz pružanje usluga pomoći u kući prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti na područjima Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Zagrebačke županije očekujemo povećanu socijalnu uključenost i kvalitetu življenja za 50 hrvatskih branitelja. Našim korisnicima omogućit ćemo pružanje medicinske pomoći koja se može pružiti u domu korisnika, a za što će se pobrinuti kvalificirana medicinska sestra.

 

Marketing plan projekta „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija)“ - LINK 

PARTNERI U PROJEKTU

BUDIMO ZAJEDNO
Listopad 29, 2021

JEDANAESTI KOORDINACIJSKI SASTANAK

Krajem mjeseca, točnije 28. listopada održan je jedanaesti koordinacijski sastanak partnerskih organizacija na projektu Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija). S predstavnicima partnerskih udruga razgovarali smo o približavanju kraja projekta, o aktivnostima koje još treba provesti, te nastojanjima da korisnicima i dalje nastavimo pružati skrb koja im je potrebna. 

BUDIMO ZAJEDNO
Rujan 27, 2021

DESETI KOORDINACIJSKI SASTANAK

Održan je sastanak partnerskih organizacija na projektu Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija), 30. rujna 2021. godine. S predstavnicima partnerskih udruga razgovarali smo o svim aktualnostima s kojima smo se susreli tijekom izvještajnog razdoblja. (rujan 2021.)

BUDIMO ZAJEDNO
Kolovoz 16, 2021

Zapošljavamo

Ovim putem želimo obavijestiti da smo u potrazi za osobom zainteresiranom za rad u Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH. Tražimo osobnog pomoćnika ili pomoćnicu koji bi pružao uslugu pomoći pri obavljanju osnovnih kućanskih poslova našim korisnicima (hrvatskim braniteljima), na području Velike Gorice i Zagreba. Pozivamo Vas da nam se javite na službeni mail projekta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.