BUDIMO ZAJEDNO

 

 

 

 

PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

Kratak opis projekta: Osnovna svrha ovog projekta, odnosno izvaninstitucionalne podrške, je osigurati korisnicima da što duže žive i napreduju u svojim zajednicama umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u instituciju. No, važno je da pristup bude individualiziran i u skladu s potrebama korisnika. S obzirom na opseg i kompleksnost ovog projekta kao i veliki broj korisnika s naglaskom na korisnike iz ruralnih područja nekolicina braniteljskih udruga usuglasila se kako je od velike važnosti osigurati dostupnost usluge korisnicima koji dolaze iz različitih područja. Zato se ovaj projekt "Budimo zajedno" odnosi na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Varaždinsku županiju i Zagrebačku županiju.

Projekt će se provoditi kroz dva segmenta kojima će se obuhvatiti svi vidovi potpore korisnicima i to na sljedeći način:

1. Pružanje usluga u kući prilikom obavljanja svakodnevnih životnih aktivnosti (odnosi se na zapošljavanje 6 osobnih pomoćnika/ica i 3 gerontodomaćina/ice).

2. Pružanje usluga zdravstvene skrbi (odnosi se na zapošljavanje medicinske sestre).
U svrhu unaprjeđenja kvalitete života naših korisnika i njihovog prijevoza udruga će nabaviti službeno vozilo.

Cilj projekta

Cilj projekta: „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija) je pružiti izvaninstitucionalnu uslugu pomoći u kući, namijenjenu hrvatskim braniteljima koji su zbog narušenog zdravlja, slabijeg ekonomskog statusa, samačkog života ili drugih otegotnih okolnosti suočeni s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti i društvenom isključenošću.

Očekivani rezultati projekta

Kroz pružanje usluga pomoći u kući prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti na područjima Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Zagrebačke županije očekujemo povećanu socijalnu uključenost i kvalitetu življenja za 50 hrvatskih branitelja. Našim korisnicima omogućit ćemo pružanje medicinske pomoći koja se može pružiti u domu korisnika, a za što će se pobrinuti kvalificirana medicinska sestra.

 

Marketing plan projekta „Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija)“ - LINK 

PARTNERI U PROJEKTU

BUDIMO ZAJEDNO
Kolovoz 16, 2021

Zapošljavamo

Ovim putem želimo obavijestiti da smo u potrazi za osobom zainteresiranom za rad u Udruzi specijalne policije iz Domovinskog rata RH. Tražimo osobnog pomoćnika ili pomoćnicu koji bi pružao uslugu pomoći pri obavljanju osnovnih kućanskih poslova našim korisnicima (hrvatskim braniteljima), na području Velike Gorice i Zagreba. Pozivamo Vas da nam se javite na službeni mail projekta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BUDIMO ZAJEDNO
Srpanj 26, 2021

Osmi i deveti koordinacijski sastanak

Sukladno dosadašnjem radu održani su sastanci partnerskih organizacija na projektu Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija), 14. lipnja i 22. srpnja 2021. godine. S predstavnicima partnerskih udruga razgovarali smo o svim zanimljivostima s kojima smo se susreli tijekom provedbe kao i izazovima koje nastojimo zajednički prevladati u daljnjem radu.

BUDIMO ZAJEDNO
Lipanj 17, 2021

Upoznajte se s radom medicinske sestre na projektu Budimo zajedno

Po zaposlenju medicinske sestre koja korisnicima uključenima u projekt Budimo zajedno (Bjelovarsko-bilogorska županija, Varaždinska županija i Zagrebačka županija) pruža pomoć u vidu osnovne zdravstvene skrbi, izrađeni su radovi o važnosti i utjecaju prehrane i vježbanja na zdravlje. Ovim putem svim zainteresiranima omogućavamo pristup radovima i pozivamo ih da se uključe u aktivno provođenje zdravih navika vježbanja i pravilne prehrane u svakodnevnom životu.

Strucni_rad_prehrana - PDF

Strucni_rad_vjezbanje - PDF

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.