NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

Dragi posjetitelji,
zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje samostalne izložbe Petra Košija pod nazivom /OKLOP DOLJE/, koja će se održati u Galeriji specijalne policije u srijedu 09.06.2021. u 18 sati.

Petar Koši svoj afirmativni recentni likovni zapis, predstavljen ovom izložbom, ostvaruje skulpturama i nizom crteža. Njima sublimira svoje likovne preokupacije, započete još na Akademiji, koje se temelje na želji za „realizacijom apstrahirane verzije ljudskog trupa u materijalu“, kako sam navodi u diplomskom radu. Torzo, u originalnom multipliciranju mladoga Košija, kao kiparski najatraktivniji dio ljudskog tijela, postaje forma koja prerasta u njegov osobni likovni i semantički znak – torzoid. U nizu crteža postaje legijom, u kiparskim metalnim triptisima i tijelom i njegovom zaštitom – oklopom. A oklop je i doslovan i simboličan motiv izložbe. Hoćemo li se „zatvoriti“ ili „ogoliti“? Navući još čvršći oklop ili uzviknuti sebi i drugima – „Oklop dolje!“ Konfrontirajući vlastite likovne izričaje, sučeljavajući trodimenzionalnu i dvodimenzionalnu formu, Petar Koši izložbom dokazuje neprekidan rast, radoznalost istinskog umjetnika – istraživača, koji otkrivanjem zakonitosti i svrhe likovnog stvaranja, otkriva i upoznaje svrhu vlastitog postojanja.

(iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek)

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu galerije (ponedjeljak, utorak, srijeda, petak od 10:00 do 15:00, četvrtak od 11:00 do 18:00 sati) do 25. lipnja 2021.

Radujemo se Vašem dolasku.

NAPOMENA
Zbog epidemiološke situacije vezane uz COVID-19, sukladno propisanim mjerama, u prostoru galerije istovremeno može biti prisutno najviše 20 osoba. Molimo da svi nazočni, uz ispravno nošenje maski za lice, zadrže fizičku distancu od najmanje 2 metra (1 osoba na 4 m2) te se suzdrže od međusobnih kontakata u prostoru galerije. Hvala.

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.