NOVOSTI

 

 

 

 

NOVOSTI

 

U galeriji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, 21. srpnja s početkom u 18:00 sati otvorena je izložba Udruge „Svijet Tišine“ pod nazivom „100 - izložba povodom sto godina organiziranog postojanja HSGN-a (Hrvatski savez gluhih i nagluhih). Tijekom samog otvorena izložbe program je vodio gosp. Filip Kovačić, inače asistent predsjednice Udruge „Svijet Tišine“. Na samom početku otvorenja obratila se svima predsjednica Udruge „Svijet Tišine“ gđa. Vanda Šagovac uz prevoditeljicu Marinu Cimerman te su srdačno pozdravili sve i zahvalili svima na dolasku. Istaknula je kako je ovo vrlo važno kako za nju tako i za cjelokupnu situaciju gluhu i nagluhu populaciju u RH.

Naglasila je kako je ovo na neki način retrospektiva gluhog umjetničko stvaralaštva još od Slave Raškaj i Jelke Struppi, pa sve do suvremenih autora izgrađenih u udruzi „Svijet Tišine“.
Zatim je gđa. Matijana Suša voditeljica Galerije pozdravila sve u ime Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, te naglasila kako je iznimno zadovoljstvo Udruzi i njoj osobno što su bili u mogućnosti podržati ovu hvale vrijednu izložbu, te da im je iznimno drago radi realizacije iste. U prigodi otvorenja izaslanik predsjednika Vlade RH i ministrice kulture i medija državni tajnik Ivica Poljičak izrazio je zadovoljstvo što se predstavljanjem dijela hrvatskih gluhih i nagluhih umjetnika pokazalo koliko su oni svojim djelovanjem snažno obilježili prošlost i sadašnjost hrvatske umjetnosti…. Zatim je čestitao organizatorima na izložbi.

Osim gosp. Poljička govorili su i drugi uzvanici u ime raznih državnih i gradskih tijela, kao što su: g. Dario Jurišić, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom; g. Igor Peternel, potpredsjednik GSGZ i izaslanik predsjednika GSGZ; gđa Marinka Bakula Anđelić kao dugogodišnja poznanica udruge „Svijet Tišine“ i zamjenica pročelnice u Gradskom uredu za soc. zaštitu i osobe s invaliditetom te izaslanica gradonačelnika grada Zagreba; gđa Melita Mulić, savjetnica Predsjednika RH za ljudska prava i civilno društvo te izaslanica Predsjednika RH.
Nakon otvorenja bila je mogućnost razgledavanja izložbe, te druženje uz pridržavanje epidemioloških mjera. Nešto kasnije uručene zahvalnice svima onima koji su doprinijeli i sudjelovali u realizaciji izložbe.

Na izložbi je izložena 51 umjetnička slika (ulja na platnu, akvarel, grafika, pirografija, suhi pastel, reljef na platnu, tempera, suha igla i ostale likovne tehnike), te 4 umjetničke fotografije i 5 skulptura (keramika, reljef, tkanje i led svijetlo). Izloženi umjetnički radovi imaju svoju dubinu i priču koja će svakome kroz vizualno promatranje biti individualno ispričana… Iza svakog rada stoji osoba koja je bez obzira na sve životne poteškoće daje nesebično dio sebe...

 

us1
us3
us4
us5
us6
us7

RAZVOJNA SURADNJA

     

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.